Might makes Birthright

Čišćenje kuće

Zadnja epizoda stala je sa sjenom na Isabelinom balkonu, koja ju upozorava na opasnost… čini se da je opasnost bila stvarna, jer iako je Isabel odbila pomoć misteriozne osobe, kako je izašla na hodnik došlo je do eksplozije koja je spalila cijelu njenu sobu. Sumnja se na neispravni sustav grijanja vode, ili na cigane s juga, ovisno koga se pita.
Potraga za identitetom nepoznatog “spasitelja” po cijelom Stormpointu nije urodila plodom.
Gavin je odjahao u posjet Erin Marilen, gdje se (slučajno) našla i Suris Enlien. Izvijestio je Erin o optužbama protiv vojvotkinje, a zatim se s njom uputio na dvor u Bindier i to isto izvijestio i vojvotkinjinog sina, njegovog savjetnika i rođakinju.
U međuvremenu, na Summitu na vrhu raspravljalo se o Fromeu, Rubelju i cehova asasina koje vrebaju po obali. Gerolt je pokazao povećani interes za golubinjake, a komunikacija magičnim prstenjem dala mu je informacije o vojvotkinjinoj obitelji, koje je proslijedio do nje i napunio joj glavu pričama o uroti.
Kako se Gavin vratio, i na dan nastavka suđenja, u Stormpoint dolazi Lisette Marilien, rođakinja vojvotkinje, i optužuje njenog sina za zavjeru protiv majke, a vojvotkinju za šurovanje s vilenjacima. Novo saslušanje u zoni istine pokazalo je da je vojvotkinjina obitelj skovala urotu protiv nje, te da ona nema veze sa vilenjacima. Vojvotkinja je oslobođena sumnji, i pobrinula sa za uvođenje reda u vlastitoj kući. Novi summit na vrhu za 5 godina predložen u Mhoriedu. Osnovan je fond za pomoć protiv napada sila mraka, u koji su se uključile mnoge zemlje, ali ne niti Avanil niti Boeruin.
Summit na vrhu završio je više-manje uspješno za sve sudionika, svakako se više postiglo nego na prošlom, a Boeruin i Avan su se složili samo u jednom, a to je da su blago uvrijeđeni da Taeghas nije stao ni na čiju stranu.
Nakon summita na vrhu život u Taeghasu se vraća u normalu. Gerolt još uvijek smatra da je to bio gubitak novaca i vremena, Gavin je postao svjestan velike međunarodne urote, a Isabel je oformila nekoliko korisnih poslovnih kontakata.
Došlo je vrijeme da Berenegeri osobno izvide što je sa svim silnim ljudima izgubljenim u šumama Isliena. Uz malu pomoć mađije saznalo se gdje je otprilike Faesal, i ispalo je da se radi baš o regiji Sweetlakes. Gerolt svojom slatkorječivošću priziva podvodnu deklicu, koja se pojavljuje sa punim čamcem nestalih ljudi, među njima Faesal, Laila i svi mađioničari. Uz još malo slakih riječi dogovaraju se da ih deklica otpusti iz svoje službe, a kao posebni dar blagoslovi Gavina – da uspije u svojoj potrazi da nađe pravu (žensku) ljubav.

Comments

ApisMellifera

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.