Might makes Birthright

Brosengae narodu

Na zapadu Ghoere šalje vojsku da okupira Endier. U isto vrijeme u Brosengae se pojavila pošast od koje su istrunule sve zalihe hrane, a sva humanitarna pomoć koju Taeghas šalje kvari se čim pređe granicu. Na granicama formirane javne kuhinje da spriječe glad, ali počela se širiti kuga, neprirodnog porijekla, i svećenici su nemoćni protiv nje.
Princ Avan šalje vojsku u Brosengae, jer se u Bindieru pojavila vojska nemrtvih, vodi ju deformirani kepec Lord Frome, a Vojvotkinja Eriene Mierelen je mrtva, kao i većina civila u gradu.
Taeghas okuplja svoju vojsku i dogovara sa princezom Aubrey da će pomoći u oslobođenju Brosengae. Kuga se povlači iz Bindiera, ali još hara Marilenom, pa Taeghaška vojska brodovima prelazi u blizinu Bindiera, gdje se nalazi sa skupinom divovskih životinja i goblina koje predvodi Ariel. Avanilska vojska zaglavila je u planinama Coerea, gdje su ih napali orozi i gamad iz planina. Gerolt iz šume u Islienu vuče magijsku liniju do Bindiera, i dolazi zadnjim brodom sa Erin Marilen. Na kratkom putu Gerolt otkriva i hvata dva atentatora koji su se namjerili na Erin, a iz njih izvlači i informacije o njihovom vođi.
Berengeri dolaze do Bindiera i formiraju opsadu, ali nakon nešto malo uspjeha katapulti bivaju uništeni. Na svu sreću, vrijeme je na strani Berengera, jer se nad gradom spušta magla. Gerolt na brdu pored grada crta ogromne magične simbole, i uskoro u gradu počinje padati vatrena kiša. Za to vrijeme horda životinja probija stražnja vrata i započinje pokolj. Dio vojske stvara diverziju sa vanjske strane, dok drugi dio predvođen Gavinom, Geroltom i Erin ulazi u grad i započinje bitku za oslobođenje grada. U konačnu bitku uključuje se tko drugi nego Gvozdenlord, ali ovaj put ima još manje sreće jer završava u čvaljama divovskog vepra. Od deformiranog gnoma ni traga, ali ostavio je poklon na rastanku, kojeg je primio Gerolt, a to je zamka u obliku kante vapna koja je spalila Geroltovo lice.
Nestankom Gvozdenlorda nemrtvi više nisu problem, a sakriveni građani polako izlaze, i prihvaćaju Erin kao svoju osloboditeljicu i novu vladaricu. Gavin drage volje obavlja ceremoniju ustoličenja Erin, a kada Avanilska vojka sljedeći dana dolazi pred vrata grada, nova vladarica ih pristojno prima, ali kao neutralna država. Erin planira priznati patuljačku državu i prigrliti religiju Erica kao jednu od službenih religija Brosengae.
Gavin prilikom posjeta hramu Nesirie na Koshlyunu pronalazi davno izgubljenu tetku Griseldu Berenger.
Gavin se nakon oslobođenja vraća kući i provodi mjesec dana u društvu princeze Aubrey, i na kraju shvaća da prekrasna površina skriva mračnu dušu.

Comments

ApisMellifera

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.