Might makes Birthright

Marilenska djeva

Vojvotkinja se vratila kući i bacila na posao čišćenja vlastite kuće. Sin je prognan. Cigani sa juga su se nešto uzjogunili i počeli manevrirati sa vojskama. A u Stormpointu su krenule glasine o neobičnoj letećoj beštiji nad gradom (ali nasreću nikakvih napada nema). Geroltovi kontakti uspjeli su otvoriti škirnju iz Svete Gere, i unutra je neobičan kristal božanskih moći. Gorgon se probudio i nešto manevrira.
U jednom selu u Marilenu izronila je djevojčura Jeanne, koja tvrdi da joj Haelyn govori i da joj je naložio da zemlja traži ispravnog vladara. Gavin se uputio osnovati ambasadu u Bindieru, ali tamo je ratno stanje – nemiri između Avanilske i Brosengaeske vojske, zbog čega ambasadori bježe. Srećom, Gavin ih upućuje u Stormpoint, gdje se osniva Ambasadorska Rivijera. Ne uspijeva doći u kontakt s vojvotkinjom.
Dok je Gavin bio u diplomatskom posjetu, Isabel se odlučila posjetiti nećakinje u dvoru Valmere, ali do tamo nije došla – uletila je u mrežu letećih gusara. Nasreću, uspjela je komunicirati sa Geroltom, i dogovoriti otkupninu, ali dok se otkupnina dopremala do obala Portagea, Isabel je vještom diverzijom uspjela uteći letećim gusarima. Odmah je izdana tjeralica za gusarom, očito ciganom s juga izrazito neugodnog lika i djela.
U međuvremenu, situacija u Marilenu sve više ključa, i djevojčura vodi narod u seljačku bunu. Nekim čudom seljaci su neuobičajeno dobro opremljeni, opremom gotovo patuljačke kvalitete. Princ Avan traži vojnu pomoć od Taeghasa za pomoć u stišavanju bune, a Taeghas odgovara da je spreman pomoći čim to odobri trenutna vladarica Brosengaea. Vojska Jeanne de Marilen uspješno poražava Avanilsku vojsku i kreće s pohodom na glavni grad, gdje formira opsadu. Erin dovodi izbjeglice u Taeghas, gdje im se pruža utočište, a Gavin kreće u Brosengae sa 4 odreda vojske i dolazi do glavnog grada. Gavinovi pokušaji pregovora nažalost nisu uspjeli, i nakon razgovora sa Thurien Donalis Jeanne kreće u napad na grad. Gavin se povlači, a vojvotkinja guši pobunu u krvi. Princ Avan i vojvotkinja su se iz neobjašnjivih razloga na kraju pomirili.

Comments

ApisMellifera

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.