Might makes Birthright

Mrtvi hodaju!

Brosengae je gadno osiromašen nakon bune, i Vojvotkinja Eriene Mierelen uvelike počinje krčenje terena i potiče useljavanje ljudi. Većina izbjeglica vraća se kući ali Erin Marilen ostaje u progonstvu u Taeghasu, u Gavinovom dvorcu. Gavin šalje humanitarnu pomoć u ime svog hrama.
Čuju se glasine da Stari Boeruine kuje plan da se trajno ukloni Rubelja, na otoku okuplja magove i stvara oružje magičnog uništenja. Čak je i The Tall Man viđen u blizini otoka, a njime navodno koordinira Gaelyn.
U Avanilu neviđeni misterij – nestala cijela kuća princeze Aubrey, zajedno sa dr. Rueom. Gerolt velikodušno nudi princezi Svetu Geru za godišnji odmor, što ona prihvaća.
Galeynove provincije imaju problema sa gusarima.
U Seamistu opet misteriozni događaji – mrtvi hodaju! Berengeri se opet okupljaju i idu u izviđanje. Na lokalnom groblju svake večeri mrtvi ustaju i kreću prema Wilder’s Gorgu. Berengeri se uputili u Wilder’s Gorge na staro obiteljsko imanje Geroltove majke, gdje odluče sačekati hodajuće mrtve. Prve noći dolazi prvi val, ali ne uspijeva probiti u kuću, a ujutro se svi redom pobacali u Gorge. Čini se da njima kontrolira neka utvara iz Gorga, koja po cijele noći zavija. Druge noći uz mrtve dolazi i Gvozdenlord glavom i bradom, i opet zahtijeva svoju mladu. Međutim nabrzinu skovani plan uspijeva: Gvozdenlord probija vrata kuće, ulijeće na konju i grabi Isabel, ali Isabel je privezana užetom ispred zakrivene rupe u zidu koja vodi direktno u Gorge. Tako da ovaj put Gvozdenlord ostaje bez mlade tako što se konjem strmoglavi u Gorge.
Nakon toga mrtvi prestaju ustajati, i mir se vraća u pokrajinu. Po povratku kući, Isabel kreće u posjetu Shady Lady Rioghain, ali otkriva da je cijeli njen dvor preplavljen Gvozdenlordovim mrtvima.
Isabel regrutira svoju braću, i Berengeri zajedno kreću riješiti problem Shady Lady. Njen dvor trenutno vodi jedna od Gvozdenlordovih žena, ali uskoro biva razrješena te dužnosti. Shady Lady se skriva u skrivenom podrumu dvora, i Berengeri joj obećaju da će joj pomoći riješiti se napasti. Nemrtvi kapetan završio je naboden na vile, a dvor je počišćen od nemrtvih. Shady Lady je zadovoljna, kao i sa informacijom da je Gvozdenlord trenutno nedostupan, i planira kompenzirati sve svoje probleme iz njegove imovine.
Po povratku u palaču Isabel u vrtu čeka paket misterioznog udvarača, koji između ostalog sadrži i tupe koji nevjerojatno podsjeća na frizuru dr. Ruea.
Gerolt koristi svoje nevjerojatne mađije da uvjeri Larga da napravi sljedeći korak što se tiče Esmeralde, a nakon što to napravi proglašen je vitezom (sir Largo od Sidra), kao i kapetan Marque (sir Marque od Jabuke).
Gavin ceremonijom prebacuje novoosnovani hram Haelyna u Marilenu u svoj protektorat.
Deformirani gnom viđen kako se kreće prema Gorgonovim zemljama.

Comments

ApisMellifera

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.