Might makes Birthright

Otmica

U Stormpointu se održava sada već tradicionalni Midsummer festival, ove godine obogaćen i jednim plemićkim vjenčanjem – Esmeralda i sir Largo. Međutim, više je maskiranih spodoba nego što je za očekivati, miješaju se među narodom i izlaze iz obližnje šume. Taman kada je postalo sumnjivo, i kada su se pojačale straže, dolazi vijest da se lord Moran pretvorio u monstruma! Berengeri odlaze izvidjeti situaciju i pronalaze Morana sa glavom nemrtvog konja, ali čini se da je isti kao inače, jer odluči sam sebe pretvoriti u vašarsku atrakciju. Berengeri se nakon toga upute prema šumi, gdje Gavin hrabro odlazi u izvidnicu. Pronalazi zombije iz Sjene, i čuje bračnu prepirku gđe. Gvozdenlord sa svojim mužem. Gđa Gvozdenlord uvrijeđeno odlazi prema gradu, s kurvanjem na umu, a Gavin se sukobljava sa Gvozdenlordom. Pridružuju se i Gerolt i Isabel, i uskoro poraze Gvozdenlorda i odvuku njegovo tijelo u grad. Isabel se počinje raspadati, i nitko ne zna u čemu je stvar. Sve više počinje nalikovati na nemrtvu nevjestu. Gerolt uz pomoć gđe. Kazenberg hvata gđu. Gvozdenlord i od nje saznaje da je ona bacila kletvu, te je nagovara da skine kletvu s Isabel, a kasnije i s Morana. Što se dalje događalo u Moranovom šatoru bolje da ostane neizrečeno, a Isabel biva izliječena uz pomoć lady Lace.
Nakon Midsummera, saznaje se da Thurazor napada Thalinie, ali oni se uspješno brane. Berengeri su pak pozvani da uskoro dođu u Medoere na proslavu Ruornilove noći.
Taman kada se sve smirilo, Gerolt odlazi kući i baca se na magijska istraživanja, a Gavin ide u Diemed pokloniti se Haelynovom zakoniku, kada obojica saznaju da je njihova sestra Isabel (opet) oteta, i to iz vlastitog dvora! Obobjica hitaju nazad i bacaju se na potragu. Taman u to vrijeme dolaze i dva Isabelina udvarača, Gaelyn i Rue, i ne pronalaze je. Gerolt razgovara s njima i uvjerava ih da je s njom sve OK, ali obojica pokušavaju izaći iz grada i otići u potragu, no uvijek im se nešto ispriječi na putu. Taman u to vrijeme Gerolt i Gavin uspijevaju saznati nešto o otmici, kada otkrivaju da u luku uplovljava brod lorda Dagala, sa Isabel u rukama. Trgovački brod je uspješno konfrontirao pirate s juga i preoteo Isabel nazad. Dagal nudi Berengerima svoje usluge kao čuvar lady Isabel, no nakon nešto razmatranja braća to odbijaju.
Bliži se Ruornilova noć. U Medoere će se putovati kroz magične portale koje su zajedničkim snagama uspostavili Arhimag Taeghaški i lady Suris. Osim Berengera, na proslavu su pozvani i Roesone i Ilien. Medoere je čudna zemlja gdje se sve aktivnosti odvijaju obrnuto od uobičajenog, sve se radi noću, a danju svi spavaju. Ruornilova noć je spektakularni ritual na velikom jezeru, na kojem se odražava puni mjesec. Arhimag sudjeluje u samom izvođenju rituala zajedno sa Suris, a Gavin i Isabel zajedno sa svim ostalima sudjeluju u slanju svojih darova i želja Ruornilu.
Nakon povratka, Berengeri kreću u Brosengae, gdje će se uskoro održati diplomatski pregovori Avanila i Brosegae. Puno strana strahuje što će biti ako se princeza Aubrey umiješa u pregovore, no nažalost princeza ima problema sa konjima i ne uspijeva stići na vrijeme. Za to vrijeme diplomati iz Avanila i vojvotkinja Erin bez problema uspiju dogovoriti diplomatske odnose. Gavin koristi dane dok je tamo za edukativno-informativne žetnje po zidinama sa vojvotkinjom, a Gerolt dogovara s njom korištenje njenih magijskih izvora, naravno u zamjenu za magičnu zaštitu.

Comments

ApisMellifera

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.